Onvoldoende Interesse In De Actuele Omstandigheden


Clematis

 

Degenen die dromerig zijn, slaperig, niet helemaal wakker, geen grote interesse in het leven. Rustige mensen, niet echt gelukkig in hun huidige omstandigheden, leven meer in de toekomst dan in het heden, hopend op gelukkigere tijden, wanneer hun idealen misschien werkelijkheid worden. Sommigen doen als ze ziek zijn geen enkele moeite om beter te worden, en in sommige gevallen kunnen ze zelfs uitzien naar de dood, in de hoop op betere tijden, of op het weerzien met iemand van wie ze hielden en die hen ontvallen is.

 

Honysuckle

 

Degenen die veel in het verleden leven, misschien een tijd van groot geluk, of herinneringen aan een verloren vriend, of amibties die niet uitgekomen zijn. zij verwachten niet meer zo gelukkig te worden als ze ooit waren. 

 

Wild Rose

 

Zij die schijnbaar zonder voldoende reden zich overgeven aan alles wat gebeurt, en gewoon maar door het leven heen glijden, het nemen zoals het is, zonder dat ze ook maar enige moeite doen om iets te verbeteren en een beetje vreugde te vinden. Ze hebben zich zonder te klagen overgegeven aan de moeilijkheden van het leven. 

 

Olive


Degenen die veel geleden hebben, mentaal of fysiek, en zo uitgeput zijn en gesleten dat ze het gevoel hebben dat ze niet meer de kracht hebben om ook maar enige moeite te doen. Het dagelijks leven is voor hen zware arbeid, zonder vreugde. 

 

White Chestnut

 

Voor degenen die niet kunnen voorkomen dat hun hoofd volloopt met gedachten, ideeën en discussies die ze niet willen hebben. Meestal op die momenten dat ze niet genoeg interesse hebben in wat er op dat moment gebeurt om hun gedachten bezig te houden. 

Gedachten die hen met zorg vervullen, en die blijven of steeds terugkeren als ze net een tijdje uit het hoofd gezet zijn. Ze lijken alsmaar rond te gaan en worden een mentale foltering. De aanwzeigheid van dergelijke onplezierige gedachten verdrijft de rust en voorkomt dat men de aandacht uitsluitend bij het werk of het plezier van de dag kan houden. 

 

Mustard

 

Degenen die onderhevig zijn aan perioden van neerslachtigheid of zelfs wanhoop, alsof een koude donkere wolk hen overschaduwt, en het licht en de vreugde van het leven verbergt. Soms kunnen ze onmogelijk een reden of een verklaring geven voor dergelijke aanvallen. 

Onder deze omstadigheden is het vrijwel onmogelijk om gelukkig of vrolijk over te komen. 

 

Chestnut Bud

 

Voor degenen die niet optimaal gebruik maken van waarnemingen en ervaringen, en die er langer dan anderen over doen om de lessen van het dagelijks leven te leren. 

Terwijl het voor sommigen voldoende is om dingen maar één keer mee te maken, vinden zulke mensen het nodig om iets nog een keer, soms zelfs verscheidene keren mee te maken voordat ze hun les geleerd hebben. Op die manier, en tot hun spijt, komen ze erachter dat ze dezelfde fout bij verschillende gelegenheden meoeten maken, terwijl één keer genoeg had kunnen zijn, of zelfs overbodig als ze hadden gekeken hoe anderen het deden.