Voor Moedeloosheid Of Wanhoop


Larch

 

Voor degenen die zichzelf als minder goed of bekwaam beschouwen dan de mensen om hen heen, die mislukking verwachten, die het gevoel hebben dat ze nooit zullen slagen,  en dus geen risico nemen of niet echt hun best doen om te slagen.

 

Pine

 

Voor degenen die zichzelf de schuld geven. Zelfs als ze slagen denken ze dat ze het beter hadden gekund, en ze zijn nooit tevreden met hun inspanning of met het resultaat. Ze werken hard en hebben veel te lijden onder de fouten die ze zichzelf toedichten. 

Soms, als er iets fout gaat, is het de schulf van een ander, maar zelfs daarvoor zullen zij de verantwoordelijkheid opeisen. 

 

Elm

 

Voor degenen die goed werk doen, de roeping van hun leven volgen en hopen om iets van belang te doen, en dan vaak iets dat de mensheid ten goede komt. 

Soms kunnen er periodes zijn van neerslachtigheid, wanneer ze het gevoel hebben dat de taak die ze hebben ondernomen te moeilijk is, en niet binnen de macht van een menselijk wezen. 

 

Sweet Chestnut

 

Voor die momenten die sommige mensen kunnen overkomen wanneer de smart zo groot wordt dat het lijkt alsof het niet meer vol te houden is. 

Wanneer de geest of het lichaam het gevoel heeft tot de uiterste grenzen van het uithoudingsvermogen te zijn gebracht, en dat het nu moet bezwijken. Wanneer het lijkt dat er niets meer rest dan ondergang en vernietiging.

 

Star Of Behlehem

 

Voor degenen die in grote nood zijn, onder omstandigheden die voor enige tijd heel ongelukkig maken. De schok van ernstig nieuws, het verlies van een dierbare, de angst na een ongeval, en dat soort dingen.

Degenen die een tijdje weigeren om getroost te worden kunnen met deze remedie worden opgebeurd.  

 

Willow

 

voor degenen die te lijden hebben gehad onder tegenspoed of lach, en die er moeite mee hebben om dit zonder klagen of verbittering te accepteren, omdat ze het leven vooral afmeten aan het succes dat het hen brengt. Zij hebben het gevoel dat ze een zo grote beproeving niet verdiend hebben, dat het onrechtvaardig was, en ze worden verbitterd. 

Vaak raken ze minder geïnteresseerd en houden ze zich minder bezig met de dingen van het leven waar ze vroeger plezier in hadden. 

 

Oak 

 

Voor degenen die hard worstelen en knokken om beter te worden, of in verband met hun dagelijkse bezigheden. Ze zullen alsmaar doorgaan het één na het ander te proberen, hoewel hun situatie misschien hopeloos lijkt.

Ze zullen verder vechten. ze ijn ontvreden met zichzelf wanneer ze wegens ziekte hun plichten niet kunnen nakomen, of anderen niet kunnen helpen.

Het zijn dappere mensen, die vechten tegen grote moeilijkheden, zonder de hoop te verliezen of minder moeite te doen. 

 

Crab Apple

 

Dit is de remedie van reiniging. 

voor degenen die het gevoel hebben alsof iets aan henzelf niet helemaal zuiver is. 

Vaak is dat iets dat helemaal niet zo belangrijk lijkt. Bij anderen kunnen er ernstigere ziektes zijn die vrijwel helemaal genegeerd worden vergeleken bij dat ene ding waar ze zich op concentreren. Beide types zijn erop gebrand om bevrijdt te worden van dat ene speciale ding dat in hun gedachten het grootst is, en wat in hun ogen zo belangrijk lijkt dat het verholpen moet worden. 

Ze worden moedeloos wanneer de beandeling faalt. 

Omdat het reiniger is zuivert deze remedie ook verwondingen, wanneer de patiënt reden heeft om aan te nemen dat er gifstoffen binnengedrongen zijn die eruit getrokken dienen te worden.